Втори морски офицер влиза в областната управа на Варна

08:13, 18 фев 17 25 1071 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дни след като капитанът от запаса Тодор Йотов оглави областната администрация във Варна на мястото на юриста Стоян Пасев, в държавната власт влиза втори морски офицер. Това е адмирал Петър Петров, който от понеделник ще бъде заместник областен управител, съобщи vnews.bg.

Червеният генерал сяда в стола на единствения зам. областен управител в екипа на Пасев – Кристиян Богоев. Юристът със солиден административен стаж – в областната управа на Варна и в община Варна, научил, че е отстранен, малко преди да приключи работния си ден. Новината, че от понеделник не е на работа, Богоев чул от новия си началник – Йотов.

Новият губернатор Йотов ще има и втори заместник – Иван Иванов.

Военизирането на институцията симпатизанти на временното правителство коментират като изключителни мерки от страна на управляващите срещу фалшификации в изборните резултати и нарушения на правилата за избор на народни представители.

Други обаче са склонни да тълкуват засиленото военно присъствие в областната администрация като показност и употреба на респекта към пагона в интерес на недосегаеми политически и бизнес структури с ясен интерес към изборните резултати тази пролет.

Адмирал Петров е бивш зам.-шеф на Генщаба и командващ ВМС. През 2009 г. той напуска армията с указ на президента Георги Първанов и е кандидат-депутат на 7-о място в листата на БСП от Варна, но не влиза в парламента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама