Разследват трудовата злополука в "Брикел"

09:38, 18 фев 17 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Стара Загора започна разследване на трудовата золополука в  ”Брикел” в Гълъбово. Образувано е досъдебно производство члeн 123 oт Haкaзaтeлния кодекс зa пpичинявaнe нa cмъpт пo нeпpeдпaзливocт, cpeщy нeизвecтeн извъpшител.

Около 15 часа вчера при падане от високо на гипсова суспензия в сероочистващата инсталация  загина 45-годишният Сашо Недев и бяха ранени още четирима души. Всички работници са от симеоновградското село Тянево.

"В случая имаме типична трудова злополука. Инцидентът е станал при почистване гипсова суспензия, която е полепнала по тавана на сероочистващата инсталация, тя се е срутила, работникът е бил затрупан и е починал от травмите и задушаване", обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов, който бе на мястото на инцидента вчера.

„Иззета е техническа документация, назначени са експертизи, предстоят разпити на свидетели”, допълни окръжният прокурор.

„Бяхме вътре в сероочистката. Работехме си и изведнъж нещо падна отгоре, после вече не помня”, разказва единият от пострадалите Пламен Бонев, който е настанен в Гълъбовската болница.

Тече и проверката на Областната инспекция по труда в Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама