Трима варненци атакуват парламента като независими

10:07, 18 фев 17 / Политика 25 659 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима варненци ще опитат да влязат в 44-тото Народно събрание като независими кандидати. От тях пръв – още на 6 февруари, в Районната избирателна комисия се е регистрирал Красимир Жейнов. Името му нашумя по време на февруарските протести през 2013 г., когато се представяше като член на от Федерация на свободните граждани, на Отворения обществен съвет на протестиращите, на неформалната група „Варненци за Варна“, по-известна като Групата на дакела, докато не се опита да открадне името й и да я регистрира. Направи опит да регистрира и сдружение „Грамада“. Две години по-рано беше кандидат за общински съветник от „Екогласност”, а на местните избори през 2015 г. попадна в листата на Партията на зелените. Инициативният комитет, който го издига, се представлява от Стоян Цанев.

Независим кандидат е и Илко Георгиев Христов – 58-годишен собственик на фирма, работеща в сферата на интернет технологиите. Инициативният комитет, който го издига, се представлява от Георги Илков Христов.

Третият кандидат е Росица Пенчева Йорданова – 39-годишна, с магистратури по съобщителна техника и счетоводство и контрол, с опит като счетоводител и одитор. Варненката от 2 години и половина живее в София, където ръководи финансовия отдел на ВТУ „Тодор Каблешков“. Издигната е от 6-членен инициативен комитет с представител Николай Илиев.

На партията „Възраждане“ е първата регистрирана листа в Районната избирателна комисия във Варна. Водач е варненският общински съветник Костадин Костадинов, който оглавява и още една листа – в Добрич, където доскоро бе шеф на Историческия музей. Във варненската листа след него се подреждат Цончо Ганев, Валентина Иванова, Николай Мирев и Мирослав Тодоров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама