Благотворителен базар в помощ на абитуриенти в неравностойно положение организира Сдружението на сираците в Плевен

11:21, 18 фев 17 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителен базар на мартеници организират от Националното сдружение на сираците в България днес и утре в Плевен. Това обяви председателят на сдружението Слави Михайлов.

Щандовете ще бъдат подредени в център „Макси” в Плевен. 

 

 Около 3000 мартеници,  изработени от деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Изгрев” във Варна, ще бъдат подредени в Плевен, а средствата от тях са предназначени подпомагането на над 70 абитуриенти в неравностойно социално положение от училищата в града и областта.

 

Инициативата е част от традиционния „Фестивал на красотата”, който тази година се провежда  под патронажа на почетния член на сдружението депутата Владислав Николов.   Всеки може и да дари средства в специално поставената за целта благотворителна урна. 

 

Както Topnobini.bg съобщи в рамките на инициативата "Фестивал на красотата" на 20 февруари в Плевен на специална церемония ще бъдат връчени почетни призове за добродетели на 2016 г. Очаква се над 50 фирми и организации, подкрепили инициативата, да бъдат наградени. "Решихме, че Плевен заслужава да е домакин на такава сериозна кауза. Ще наградим и едно предаване - "Часът на Милен Цветков", което обръща сериозно внимание на социалните домове. От футболния клуб Лудогорец също ще имат представител", каза Слави Михайлов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама