Въвежда се електронен прием за детските градини в Добрич

12:13, 18 фев 17 25 700 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Електронен прием на деца в общинските детски градини в Добрич ще бъде въведен от тази година. Правилата за него са утвърдени със заповед на кмета Йордан Йорданов.

Графикът предвижда от 1 до 8 март да бъдат обявени свободните места, да се тества системата и да се проведе обучение. Системата ще бъде отворена за регистрация и редакция на заявления от 10:01 часа на 9 март до 30 април.

Процедурата по прием на деца в детските градини се извършва чрез системата на страницата за електронен прием. Пак там, преди всяко класиране, ще се публикува и информация за свободните места за всяка възрастова група.

Заявление се подава само от родител или официален настойник. Той трябва да е с постоянен или настоящ адрес в Община град Добрич.

Класирането се осъществява на база на точкова система, според събраните от всяко дете точки в низходящ ред, съгласно няколко критерия. С по-голяма тежест са близостта на детската градина до дома на семейството, деца – сираци или полусираци, близнаци,тризнаци и повече. Другите критерии са родителите да работят, деца на студенти, деца със СОП или степен на инвалидност над 50%, многодетни семейства. Деца, чиито братя или сестри са в същото детско заведение и др.

Всички заявители, кандидатстващи за прием на дете в детски градини в Добрич, задължително се регистрират в системата за електронен прием. Заявителят подава заявление по образец и получава входящ номер по електронен път (онлайн на сайта за прием) или

на място, в една от избраните от него детски градини.

Директорът на детската градина въвежда данните в електронната система. Попълненото заявление се разпечатва и след преглед, коректността на въведените данни се удостоверява от заявителя със саморъчен подпис. Подписаното заявление се съхранява в детската градина. Заявителят получава регистрационен талон, включващ генерирания входящ номер и парола за достъп за редакция през профила на заявителя в специализирания сайт за прием.

Всяко дете има право на един активен входящ номер за участие в класиране за прием в детска градина. Детските заведения, за които кандидатства детето, се подреждат по желание за прием, като класирането става от първо към последно заявено желание. В заявлението за прием заявителят избира задължително не повече от три детски градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама