Ограничения в движението по АМ „Хемус“ в посока София

12:42, 18 фев 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона в тръбата в посока София на тунел „Витиня“, научи Topnovini.bg от Агенция „Пътна инфраструктура (АПИ).

От АПИ са въвели обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока София по първокласния път I-1, като отбиването на трафика е при 35-и километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-и километър. Ограничението за тази отсечка ще бъде до 31.03.2017 г.

От пътната агенция ограничават също и движението на всички МПС в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока от София към гр.Варна, поради ремонт.

Движението на автомобили до 10 тона ще се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-и км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-и километър на АМ „Хемус“.

И при тази отсечка ограничението ще бъде до края на м.март 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама