Жителите на община Кубрат утре ще избират кмет

15:15, 18 фев 17 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Частични избори за кмет ще има утре – 19 февруари в община Кубрат. За доверието на жителите на общината ще се борят петима кандидати, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Мариета Борисова. Това са Красимир Великов от ГЕРБ, Орхан Бедиханов, издигнат от Инициативен комитет, Нина Цонева, издигната от местната коалиция „Време за промяна”, Ганка Иванова от БСП и Алкин Неби от ДПС.

Право на глас в частничния вот имат над 16 270 избиратели. Те ще могат да упражнят вота си в 30 избирателни секции. Разкрити са и шест подвижни секции за хора с увреждания и затруднения в придвижването.

 В общината е създадена организация за транспортиране на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в изборния ден. Телефона за заявки за специализиран транспорт е (0848) 7 2020. От 00:00 часа на 19 до 24:00 часа на 19 февруари на територията на общината е въведена временна забрана за продажба и сервиране на алкохол и спиртни напитки. През целия изборен ден екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на вота.

По думите на председателя на ОИК, предизборната кампания е преминала сравнително спокойно. Подадени са четири жалби, като всички са за неправомерно разпространяване на агитационни материали. Борисова посочи още, че със заповед на министъра на образованието и науката, 20 февруари е определен за неучебен ден за учениците от осем училища на територията на общината, в които ще има изборни секции.  

До провеждането на частични избори в община Кубрат се стигна, след като пълномощията на избрания на редовните местни избори кмет Бюрхан Исмаилов бяха прекратени предсрочно заради влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама