Информационният център на Мария Габриел в Сливен се превърна в пъстра мартенска работилница

15:27, 18 фев 17 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Европейския информационен център на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел младежи от Сливен изработиха мартенски картички за чуждестранните членове на Европейския парламент.

Младите хора от Младежки общински съвет – Сливен  и техният ръководител Анелия Иванова изработиха пъстри картички със символите на пролетта и първомартенските традиции. С помощта на цветни бои, прежда, пъстроцветни брокати и апликации, учениците илюстрираха щъркели, пеперуди и цветя върху тематичните картички  Всички младежи бяха изключително развълнувани да разберат къде ще отидат техните творби и пожелаха да носят на европейските депутати здраве и късмет, да бъдат румени и засмени през цялата година, както цветовете на мартеничките, които прикрепиха към картичките.

Евродепутатът Мария Габриел ще занесе изработените от младежите на Сливен картички и мартеници на своите колеги в Европейския парламент от другите европейски държави. Те ще бъдат придружени с послание, разказващо за символиката на носенето на мартеници като български народен обичай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама