Млада поетеса от Добрич с първо място в конкурса за Левски „Високо бесило”

18:46, 18 фев 17 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осмокласничката Татяна Иванова от Добрич спечели първо място в третия национален конкурс за Левски „Високо бесило”. Той е организиран от община Казанлък и Общобългарски комитет  „Васил Левски“ – Казанлък.

Възпитаничката на Клуба за творческо писане „Литературна къща” с  ръководител Генка Петрова е отличена в раздел „Литературно творчество“, категория „Стихотворение“ за възрастовата категория 8 – 12 клас.

Творчеството на деца и юноши от цяла България бе класирано в три категории: „Литературно творчество“ – „Стихотворение“ и „Есе“, „Визуално изкуство“ и „Компютърна рисунка“. В надпреварата за живата памет на младите за Апостола на Свободата чрез изразните средства на изкуството участват ученици от 3 възрастови групи: 1 – 4 клас, 5 – 8 клас, 9 – 12 клас от училища, школи и кръжоци от цялата страна.

С тържествения финал на младежкия патриотичен конкурс „Високо бесило“, в деня на обесването на Васил Левски преди 144г., Община Казанлък поставя начало на честванията в памет на Апостола и 180-та годишнина от рождението великия български идеал.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама