Сбъркаха химна на Русия на Световната купа по биатлон

22:10, 18 фев 17 / Свят 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Организаторите на Световната купа по биатлон в австрийския курорт Хохфилцен сбъркаха химна на Русия по време на церемонията по награждаването на мъжката щафета, съобщиха от  ТАСС.

В събота руският отбор в състав Алексей Волков, Максим Цветков, Антон Бабиков и Антон Шипулин спечели златото в щафетата 4x7,5 км. На второ място остана Франция, а на трето - Австрия.

След като на руските спортисти бяха връчени златните медали, организаторите погрешка пуснаха старата версия на химна им - „Патриотична песен“ на композитора Михаил Глинка. Музиката продължи около половин минута преди коментаторът на спортното събитие да се качи на сцената и да даде микрофона на руснаците, които изпълниха акапелно химна си. След това организаторите пуснаха все пак правилната версия.

Водещият на церемония поднесе извинения, а организаторите на събитието обясниха, че грешката е била без лош умисъл. Ръководителят на организационния комитет Франц Бергер обаче обяви, че виновниците ще бъдат глобени за проявата си на невнимание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама