Полицията задържа убиеца на 63-годишна жена в Русе

10:59, 21 фев 17 25 469 Шрифт:
Автор:

Както вече съобщихме вчера, след сигнал на  тел. 112 в 17:00 часа , беше открит труп на жена в Русе. Възрастната жена е открита е открита  да лежи на пода в една от стаите на къщата си на ул. "Солун". Изпратеният на място екип на ЦСМП - Русе само констатирал смъртта й.

На място са насочени полицейски екипи от Първо и Второ РУ, които са запазили местопроизшествието. На адреса е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе и съдебен лекар. 

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че е установено, че трупът е на 63-годишна жена, която жевее във въпросното жилище, както и  че се касае за умишлено убийство. 

Незабавно са били предприети и проведени оперативно-изрирвателни мероприятия от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и служители на Първо РУ. В резултат на извършените от тях действия по "горещи следи" е заловен В.А. на 26 г., син на жертвата. 

С оглед събраните доказателства на 26-годишния мъж е повдигнато обвинение и спрямо него от прокуратурата е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.

По случая срещу В.А. е образувано дознание, работата по което продължава под надзора на прокурор от Русенска окръжна прокуратура. 

В хода на разследването обвиняемият е дал обяснения относно начина на извършване на престъплението. Извършени са претърсвания  и изземвания, назначени са експертизи.    

Под ръководството на прокуратурата действията по разследването продължават.

В законовият срок Окръжна прокуратура – Русе ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ на лицето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама