Телефонни измамници се разминаха с условни присъди

11:56, 21 фев 17 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Условни присъди получиха двама млади мъже от Крушари, осъдени за общо осем телефонни измами на възрастни хора от Добрич, съобщиха от Районния съд в Добрич.

Измамите са извършени в периода от 19 март до 22 април 2015 година. Действало се по схемата „капаро за климатици“, като двамата прибирали парите на измамените и ги доставяли до Русе. Имали са съучастник, който не е установен.

22-годишният О. С. е признат за виновен в това, че при условията на продължавано престъпление е участвал в измамата на 5 възрастни жени, от които измъкнал общо 6 500 лева. Той е признат за виновен и за друга измама с 1000 лева на жена от село Паскалево.

За престъпленията си той получава 2 години условно с 4 години изпитателен срок. 

Другият подсъдим по делото е 24-годишният З. С. Той е извършил две измами на обща стойност 3700 лева. Присъдата му е 1 година и 4 месеца условно лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Съдът уважи и предявените граждански искове за причинените с деянията имуществени вреди и осъди двамата да заплатят обезщетения на потърпевшите.

Присъдите са наложени в процедура на съкратено съдебно следствие, като първоначално определените наказания на подсъдимите бяха намалени с една трета. Младежите имат чисто съдебно минало и са оказали пълно съдействие на разследващите.

Наложените им наказания подлежат на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама