Съдят мъж за палеж на къща в Зетьово

14:27, 21 фев 17 25 569 Шрифт:
Автор:

Внесен е обвинителен акт спрямо Минко Й. на 31 г., за това, че запалил имущество със значителна стойност . Престъплението е по чл. 330 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

От 2004 г. до август 2016 г. обвиняемият Минко Й. живеел на семейни начала със свидетелката Д.Й. в дома на родителите й в чирпанското село Зетьово.

На 14 август 2016 г. обвиняемият и Д.Й. се скарали. Жената го помолила да напусне дома, Минко напуснал къщата и пренощувал в кравефермата, където работел.

На следващия  ден той се срещнал  със свой приятел и заседнали да пият бира, като междувременно му хрумнало да запали къщата. След като се почерпил, обвиняемият  отишъл до дома, качил се на покрива и сложил върху платната суха трева, която запалил. След това слязъл от покрива и легнал да спи под близкия орех. Когато се събудил, видял горящата къща, изплашил се и избягал.

На място пристигнали екипи на пожарната, които угасили огъня.  По време на пожара в дома не е имало хора.  По делото са били извършени няколко експертизи и са разпитани свидетели. 

Минко Й. се е признал за виновен. До момента той е осъждан два пъти.

Предстои Районен съд Чирпан да насрочи заседание по делото, уточниха от Прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама