Главният прокурор Сотир Цацаров се самосезира по сигнал за оскъпен ремонт на тунела „Ечемишка“

14:55, 21 фев 17 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Главният прокурор се самосезира по сигнал за това, че ремонтът в тунела "Ечемишка" е направен за пари, в пъти повече от необходимото, предаде БГНЕС.

Поводът Сотир Цацаров да разпореди на Специализирано звено „Антикорупция“- СГП извършване на проверка е репортаж в предаването „Господари на ефира“ . На 20 февруари  в него бе излъчен репортаж, озаглавен „Експерти разкриват как ремонтът в тунела "Ечемишка" е направен за пари, в пъти повече от необходимото“.

В излъчения репортаж се сдържат данни за евентуално извършена умишлена безстопанственост и престъпление по служба, поради което днес, главният прокурор разпореди на СЗ “Антикорупция“ - СГП извършване на спешна проверка по случая.

В момента прокурори и следователи от СЗ “Антикорупция“ – СГП изискват от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от Дружеството „Автомагистрали“ ЕАД цялата документация във връзка с извършения спешен ремонт на тунела „Ечемишка“ след инцидента в началото на м. февруари, при който загина една жена, съобщиха от прокуратурата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама