Фотографът Евгени Станимиров получи Кристалния знак на Русенския университет

16:13, 21 фев 17 / Политика 25 603 Шрифт:
Автор:

 

Русенският фотограф Евгени Станимиров е носител на Кристалния знак на Русенския университет

Призът се връчва за принос в популяризирането и обогатяването на духовния живот на Русе чрез фотографското изкуство и по повод неговата 70-та годишнина.

За връчване на наградата ректорът на Русенския университет проф. Велизара Пенчева покани на среща фотографа, съобщават от учебното заведение. „Радвам се, че чрез изкуството си запечатвате красивите моменти от оперната сцена и така те остават в историята“, каза проф. Пенчева.

Станимиров е подарил на ректора снимка от премиерата на „Травиата“, поставена на сцената на Софийската опера, на 3 януари 2014 г. Фотографът е дал като подарък и книгата „Гена Димитрова от А до Я” на журналиста Димитър Сотиров. В изданието са събрани фотоси на великата оперта прима, рецензии, интервюта, писма, аудио и видео записи от сценичните й участия в цял свят, в продължение на 35 години. 

В разговора си с проф. Пенчева, Евгени Станимиров е отправил покана за предстоящото откриване на неговата изложба „Мартенски музикални дни през обектива“. Откриването ще бъде на 12 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама