Предлагат Евгени Диков за член на ВСС

16:52, 21 фев 17 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следователи от Националната следствена служба и Окръжни следствени отдели в окръжните прокуратури от страната предложиха кандидатурата на Евгени Диков – директор на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването за член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите, предаде БГНЕС.

Кандидатурата на Евгени Диков е предложена от 17 следователи и е първата номинация за изборен член на ВСС от квотата на магистратите. В мотивите на предложителите е посочено, че Евгени Диков притежава необходимите лични, професионални и нравствени качества да бъде избран за член на Висшия съдебен съвет, съобщиха от ВСС.

Предложението е депозирано във ВСС на 20 февруари. Общото събрание на следователите за избор на член на ВСС ще се проведе в две последователни съботи на 13 и на 20 май.

До момента не са постъпили предложения за издигане на кандидатури за членове на ВСС от квотата на прокурорите. Общото събрание на прокурорите за избор на членове на ВСС ще се проведе в две последователни съботи на 27 май и на 3 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама