САЩ: Санкциите срещу Русия остават, докато не върне Крим на Украйна

20:15, 21 фев 17 / Свят 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

САЩ смятат да запазят антируските санкции до връщането на Крим на Украйна и смятат, че НАТО трябва да „държи вратата отворена” за нови членове, заяви в Съвета за сигурност на ООН по време на обсъждания за конфликтите в Европа новата постоянна представителка на САЩ в световната организация Ники ХейлI, предаде ТАСС.

„Русия се опитва да дестабилизира Украйна и накърнява суверенитета на Украйна и териториалната й цялост”, каза Хейли. „САЩ са ангажирани с институциите, които гарантират сигурността на Европа. Нашата подкрепа за НАТО е непоколебима. Работим върху това да направим НАТО още по-ефективна организация като засилваме сътрудничеството сред сегашните членове на алианса и държим вратата отворена за нови съюзници, които отговарят на критериите за членство”, посочи посланик Хейли.

„Освен това НАТО гарантира военната подготовка и оборудване за повишаване на боеспособността на Украйна, Грузия и Молдова”, подчерта Хейли.

„САЩ смятат, че подобряването на отношенията с Русия е възможно”, каза Хейли. „В края са краищата се сблъскваме с много общи заплахи. Но по-широкото сътрудничество с Русия е невъзможно, ако е в ущърб на сигурността на нашите европейски приятели и съюзници”, изтъкна Ники Хейли в ООН. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама