Ген. Скапароти: Стабилността на Западните Балкани е ключова за НАТО

20:44, 21 фев 17 / Свят 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Командващият върховното съюзно командване на НАТО в Европа генерал Къртис Майкъл Скапароти заяви в Прищина, че стабилността на Западните Балкани е от ключова важност за пакта. Това съобщиха БГНЕС.

Генерал Скапароти посети командването на КФОР в косовската столица и се срещна с командира на КФОР генерал-майор Джовани Фунга, който го информира за последните събития, свързани със сигурността и обществено-политическата ситуация в Косово.

„КФОР е най-продължителната ни операция и е от жизнено важна роля за поддържане на стабилна ситуация по отношение на сигурността, като представя времето и пространството, необходими за постигане на дипломатически напредък” каза ген. Скапароти, цитиран от командването на КФОР.

„Докато Косово върви напред към собственото си бъдеще, НАТО ще остава ангажиран със задачата си. Това е процес, който се основава на специфичните условия. Ще поддържаме гъвкаво и адекватно присъствие и ще го променим, едва когато ситуацията, свързана със сигурността, го позволява”, подчерта командващият.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама