Томислав Николич: Вучич ще е следващият сръбски президент

23:22, 21 фев 17 / Свят 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Аз наистина мислех да издигна кандидатурата си. Но партията не ме подкрепи, Александър Вучич е изборът на партията. Ето защо ние решихме заедно с Александър Вучич да продължим да работим за Сърбия. Мога да кажа само, че Вучич ще бъде президент на Сърбия", каза Николич пред телевизия РТС-1, предаде БГНЕС.

Николич добави, че още е рано да се говори за това, каква роля той ще играе при президент Вучич.

По-рано Главният комитет на Сръбската прогресивна партия (СПП) официално одобри премиера на Александър Вучич за кандидат президент на СПП на изборите през април. Николич, който е основател на СПП, но през последните години загуби влияние в партията, се отказа да се кандидатира за предстоящите президентски избори, ако партията не го подкрепя.

Следващите президентски избори ще се проведат през април, но точната дата още не е определена. Лидерът на Сръбската радикална партия (СРП) Воислав Шешел и бившият шеф на сръбската дипломация Вук Йеремич вече обявиха, бе издигат кандидатурите си. Най-голям шанс за победа, според експерти, има настоящият премиер. Според Конституцията на Сърбия, президентът се избира за срок от пет години и не може да заема този пост повече от два пъти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама