Седмокласник и петокласник ще представят Плевенската езикова на състезанието Spelling Bee

08:10, 27 фев 17 25 465 Шрифт:
Автор:

Михаил Михайлов Цанов от VII б клас на Езиковата гимназия в Плевен се класира на първо място в училищния кръг на от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Михаил спелува правилно думата skull и победи Мартин Красимиров Боянов от V в клас, който остана на второ място.

Общо 27 петокласници и седмокласници от училището премериха знания, като преминаха през 11 кръга до излъчване на двамата победители.

Михаил и Мартин ще представят училището на регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г. в Ловеч. Тогава ще бъдат излъчени  30-те ученици с най-висок резултат, които  отиват на  националния финал на 6 май в София. Там ще бъде излъчен и Spelling Be- шампионът на България.

Победители в миналогодишното състезание са Никол Петрова от СОУ „Иван Вазов“ в Плевен и Владимир Живков от СОУ „Св. Климент Охридски“ в Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”,  Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама