Божидар Темелков с голямата награда в "Нощ на звездите"

09:31, 27 фев 17 25 761 Шрифт:
Автор:

Световният шампион по самбо Божидар Темелков спечели голямата награда в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов“ за 2017 година.

Призът на сливналията  бе връчен от легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев по време на на грандиозния спектакъл в „Арена Армеец” в София.

Двукратната олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева допълнително отличи Божидар Темелков.

„За мен е чест да получа тази награда в пълната зала. Благодаря на фондация „Енчо Керязов”, че отличава младите таланти на България във всички области. Пожелавам на всички успех през новата година и да са здрави”, заяви Божидар Темелков при получаването на наградата.

Той е 12-класник в Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен и се представя в спортовете джудо и самбо.
Възпитаникът  на СА „Биоком – Ставен” (Сливен) спечели през 2016 година световната титла по самбо при юношите до 18 години в категория до 65 кг от първенството в Плоещ (Румъния).

Шестото издание за наградите на Фондация "Енчо Керязов" за най-успешните талантливи деца на България бе за категориите изкуство, образование и спорт.

Още двама спортисти, Панайот Димитров (борба) и Християн Стоянов (лека атлетика), получиха награди по време на церемонията „Нощ на звездите“. Те бяха отличени в допълнителната категория за деца в неравностойно положение.

В категория „Образование“  призът получи Александър Кръстев, който е 10 клас в   гимназия „Д-р Петър Берон“ – Варна.
В категория „ Изкуство“ с първа награда бе отличен Виктор Владков, седмокласник в ПМГ „Никола Обрешков” - Казанлък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама