В Балчик връчиха наградите „Общественик на годината”

09:54, 27 фев 17 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тържествената церемония „Общественик на годината” се състоя за осма поредна година  в Балчик.

Наградите бяха връчени от кмета на Община Балчик Николай Ангелов, председателя на Общинския съвет Илиян Станоев и главния редактор на вестник „Балчишки телеграф” Маруся Костова.

Те връчиха награди на обществено активните личности на Община Балчик, които са с най-големи заслуги за издигане на престижа й през 2016 година.

Тази година сред номинираните имаше и две семейства – Станка и Пенчо Тачеви и Атанаска и Димитър Господинови. Първите бяхаотличени за дългогодишния стаж като служители и ръководители в община Балчик, активисти и инициатори на различни масови мероприятия. Семейство Господинови бяха наградени за дългогодишния им стаж в сферата на медицината и банковото дело, ръководещи общински инициативи, читалищни мероприятия в кв."В. Левски", развиващи активна пенсионерска дейност Освен тях отличието „Общественик на годината” получиха личности, свързани със спорта. Сред тях е Стоян Георгиев – председател на Морски клуб – Балчик за отличното представяне на трансатлантическото състезание arc-2016. Той е общински съветник и земеделски производител, подпомагащ фестивали, форуми и клубната  дейност на територията на общината. Състезателката по лека атлетика Екатерина Димова от клуб „Черно море – 2005” бе отличена за множеството национални и международни отличия, за прославата на родния град и България. Награда получи и Инна Иванова от клуб „Фуриозо” – завоювали престижни титли на челни места, както и нейният треньор Никола Андонов – председател и основател на клуб "Фуриозо" за кикбокс и муай тай, с достойни награди от национални и международни състезания; с изявена треньорска и педагогическа дейност в клуба. 

Приз бе присъден и на дългогодишния главен библиотекар в общината, самодеец и морски състезател Румяна Калчева. Номинирани бяха още Софка Кръстева – художествен ръководител и основател на народен хор "Текенски напеви" в с. Оброчище, който чества 15 години от създаването си; дългогодишен учител по изобразително изкуство, с активна пенсионерска дейност в с. Оброчище. Отличен бе и агробизнесменът Атанас Жечев – общински съветник, бивш председател на местния парламент и земеделски производител.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама