Спряха правата на рефера отменил гола на Верея

15:08, 27 фев 17 / Спорт 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На днешното си заседание Съдийската комисия към Българския футболен съюз взе решение да спре правата на страничния съдия Ивайло Атанасов до края на сезона. Причината за това е грубата грешка, която реферът допусна по време на вчерашния шампионатен сблъсък между Лудогорец и Верея. Това съобщи БГНЕС.

В 40-ата минута, при резултат 0:0, гостите от Стара Загора реализираха попадение чрез Селим Керкар. Алжирският футболист получи отлично подаване от Валери Домовчийски, напредна в наказателното поле, и с диагонален шут не остави шансове на Владо Стоянов. В този момент обаче Атанасов вдигна своя флаг, маркирайки несъществуваща засада. Решението бе повече от абсурдно, при положение, че Керкар, не само не бе зад защита на Лудогорец, но в момента на паса към него, той се намираше и пред подаващия Валери Домовчийски. В крайна сметка срещата завърши с категорична победа за шампионите с 4:0.

Ето и решението на СК:

„На извънредно заседание на СК на БФС проведено на 27.02.2017г. след като разгледа и анализира представянето на съдийския екип на срещата от 21 кръг на Първа професионална лига - ПФК "Лудогорец 1945 АД"- ФК " Верея" Стара Загора играна на 26.02.2017г. взе следното решение:

За допусната непрофесионална груба грешка по Правило 11 - засада, недопустима и неприемлива за нивото на асистент съдия от ранглистата на професионалния футбол, спира съдийските права за срещи от Първа професионална лига до края на футболното първенство 2016/2017г. на асистент съдията Ивайло Пламенов Атанасов”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама