Кабинетът на Меркел призова за хладнокръвие в конфликта с Турция

13:22, 06 мар 17 / Свят 25 227 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„До нашите турски партньори – нека говорим открито и критично, но и не забравяме специалното значение на нашето близко партньорство и нека хладнокръвието надделее“, заяви Щефан Зайберт. „Сравненията с нацизма винаги са абсурдни и не на място, тъй като те водят само до едно – омаловажаването на престъпленията срещу човечеството, извършени от нацизма“, допълни още той.

Коментарите на Ердоган за германски "нацистки практики" са във връзка с това, че през изминалата седмица три германски града отмениха мероприятия на турски граждани в Германия, на които участие трябваше да вземат министри от правителството в Анкара. Според местните власти подобни събития ще привлекат голям брой хора, за който залите, предвидени за тях, нямат капацитет.

Обиколките са част от агитационната кампания на турските управляващи преди референдума за разширяване на президентската власт в страната този април.

По-рано днес ръководителят на администрацията на канцлерството Петер Алтмайер заяви, че изказванията на турския президент са „напълно неприемливи“. „Правителството ще заяви това много ясно. Няма абсолютно никаква причина да позволим да бъдем упреквани за това“, каза Алтмайер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама