Първите общински контрольори вече проверяват карти и билети в пловдивските автобуси

13:24, 06 мар 17 25 345 Шрифт:
Автор:

Четирима новоназначени контрольори всекидневно проверяват карти и билети средно в над 40 рейса в Пловдив. Екипът е подбран така, че да се комбинират опитът на  контрольорите в градския транспорт и познанията за въвеждащата се система за електронно таксуване.

Контрольорите разполагат с уреди, които се свързват автоматично с монтираната  в автобусите електронна система. Освен издадените електронни карти, се проверяват и всички действащи към момента превозни документи.  Повечето пловдивчани са изрядни пътници в  автобусите от обществения вътрешноградски транспорт. Това констатираха след първите си работни дни новоназначените служители в ОП „Организация и контрол на транспорта“. 

Директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Борислав Кръстев обясни, че основните изисквания към бъдещите контрольори, които също предстои да бъдат назначени, е опитът в сферата на градския транспорт, комуникативността, вежливото отношение към пътниците и желанието да прилагат модерните компютърни технологии в пряката си работа. За изпълнението на новата за града дейност се разчита и на съдействието на кондукторите и контрольорите на превозвачите.

„Предстои обяснителна кампания сред гражданите как да ползват новата система за таксуване в градския транспорт. Целта ни е да стимулираме хората да спазват правилата. Компромиси за тези, които ги нарушават, няма да има. Определените с приетите решения на Общински съвет – Пловдив и в Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт по основни автобусни линии на територията на община Пловдив, санкции ще се налагат безкомпромисно”, коментира заместник-кметът по транспорт на Община Пловдив инж. Златин Велев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама