За втори път в София се проведе Sofia Service Jam

14:36, 06 мар 17 25 514 Шрифт:
Автор:

В столичния София Тех Парк се проведе фестивалът за дизайн Sofia Servise Jam, научи Topnovini.bg от организаторите на фестивала.

Форумът беше част от международната инициатива Global Service Jam, която се проведе в повече от 100 града по целия свят, и българската столица бе един от тях.

Организатори на 48-часовия дизайнерски фестивал бяха Сдружение |Не|Формално, Милен Колев и Любомир Добранов.

През 2017 г. Sofia Service Jam бе подкрепен финансово от София ТехПарк, както и материално от Escreo, Пирин Спринг, Harmonica и Loving Hut Sofia.

Любопитното е че, глобалната тема на дизайн фест-а се пазеше от организаторите в тайна до самия старт на събитието, като едва в деня на самото откриване, темата беше разкрита, а участниците във феста имаха 48 часа за да я интерпретират и асоциират с определен проблем,като за това време те трябваше да развият дизайнерски прототипи на продукт или услуга.

В Sofia Service Jam 2017 бяха раздадени 4 вида награди, оосигурени от София ТехПарк, Start It Smart, Coshare HIVE, SmartFabLab & Designthinking.bg.

Замисълът на всяка едно от отличията беше да предостави възможности за последващо развитие на идеите, разработени от екипите по време на форума.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама