Пет пъти е била простреляна загиналата жена в Казанлък

16:52, 06 мар 17 25 559 Шрифт:
Автор:

На 6 март  2017 г., в 6,18 часа, на тел. 112 е било получено съобщение за намерени трупове на мъж и жена в междублоково пространство в квартал „Васил Левски“ в Казанлък, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Незабавно са били извършени процесуално-следствени действия – оглед на местопроизшествието. 

Установено, че единият труп е на 46-годишната Галя К., която е била с прострелни рани – три в гърдите, една в главата и една в дясната ръка, а другият е на 50-годишния Драгомир К., който е бил с прострелна рана в главата. Двамата са живеели на съпружески начала от около 20 години и имат дъщеря на 15 години.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство - престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

При огледа на местопроизшествие са били иззети пистолет „Макаров“, калибър 9х18,  и два пълнителя за него – единия с два патрона, а другия с три патрона.

Назначени са и се извършват експертизи – съдебно-медицински на пострадалите, физикохимична експертиза и балистична експертиза на оръжието.

Припомняме, че трагедията се е разиграла тази сутрин пред блок 46 на казанлъшкия квартал „Васил Левски” . Според разкази на живеещи наоколо са се чули изстрели около 5 часа. Час по-късно таксиметров шофьор слиза до гаража, за да изкара колата си. На улицата лежат две тела едно върху друго. Шофьорът веднага подава сигнал на тел.112.

По-късно стана ясно, че това са телата на Галя и Драгомир, който е служител на МВР. Според старши комисар Николай Кирков, директор на ОДМВР  Стара Загора, Драгомир К. е бил служител в оператовната дежурна част. За последно е бил на работа в събота и отстъпва дежурството си в неделя сутринта. Спрямо него, няма постъпили сигнали от граждани или от колеги за неетично или поведение, което е различно от това което трябва да бъде на служител на МВР. 

„Първата версия, по която се работи е за прострелване на жената, а после вероятно за самоубийство от самия служител на полицията”, обясни окръжният прокурор Дичо Атанасов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама