Сенсей от Сливен премина успешно изпита за международен клас инструктори

16:54, 06 мар 17 / Спорт 25 1005 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шихан Садашиге Като /9 Дан/ - световен главен инструктор на International Japan Karate Do Association (IJKA) проведе финалния изпит на двама българи за международен клас инструктори по карате.
Председателят на реферската комисия на БФШК, сенсей Антон Въндев и сенсей Милена Гълъбова вече са дипломирани международен клас инструктори. До сега единственият българин, завършил успешно петгодишния курс за международни инструктори е Сенсей Лъчезар Ненов, който в момента е капитан на Kenshusei, както и член на IJKA шихан-кай.

Проведен беше изпит за майсторски степени, на който трима кандидати защитиха 1-ви дан. След семинара се проведе и финалния изпит на двамата български випускници на международния инструкторски курс “IJKA International Кenshusei”.

Семинарът на IJKA воден от Шихан Садашиге Като се проведе в София и
се организира от Българска Федерация Шотокан Карате-До (БФШК) и International Japan Karate Do Association – България (IJKA).

Шихан Садашиге Като посещава България от 1996г., когато е неговата първа визита в страната ни по покана на главния треньор и вицепрезидент на БФШК - Шихан Лъчезар Ненов /6 Дан/. От тогава японският майстор на бойното изкуство води редовно вече 22 години семинари на родните инструктори и каратеки два пъти годишно.

Снимка: Антон Въндев

В курса участваха над 40 инструктора от български и македонски клубове. Изтощителните тренировки бяха по четири часа дневно, като акцента на семинара беше върху практическото приложение на техниките и комбинациите в традиционни Шотокан Ката и методиката на преподаване.

На състоялото се общо събрание беше утвърдена национална програма за развитие на инструкторите на IJKA – България.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама