Иво Щир: ЕС иска да поощри стабилността в Македония

00:57, 07 мар 17 / Свят 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хърватският министър на външните работи Иво Щир заяви след края на съвещанието на външните министри на страните от Европейския съюз, че "ЕС не иска да налива масло в огъня", а да поощри стабилността в Македония, съобщава БГНЕС.

Щир потвърди, че той и неговите колеги външни министри от ЕС , заедно с върховния представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини, са разговаряли и за процедурата за избор на нов председател на македонския парламент.

"ЕС не иска да налива масло в огъня, а по един конструктивен начин да насърчи стабилността в Македония и в целия източноевропейски регион", каза той.

По отношение на обсъжданията на цялостната ситуация в Западните Балкани, според министъра на външните работи на Хърватия, общ извод е, че Европейският съюз трябва по-силно да се ангажира в региона.

Той подчерта, че по-голямата част от дискусията е била посветена на Босна и Херцеговина, но по отношение на останалите държави от Балканите, според него общият извод е, че ситуацията изисква много по-голяма ангажираност от страна на Европейския съюз. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама