Шиндзо Абе и Доналд Тръмп обсъдиха изстреляните от КНДР балистични ракети

02:38, 07 мар 17 / Свят 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът на Япония Шиндзо Абе и президентът на САЩ Доналд Тръмп проведоха телефонен разговор, съобщи агенция „Киодо“, съобщават ТАСС и АФП.

В разговора са били обсъдени изстреляните от Северна Корея балистични ракети. Япония и САЩ потвърдиха позициите си, че изстрелването на севернокорейски балистични ракети представлява явно нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и открито предизвикателство към международната общност. Това заяви премиерът на Япония Абе пред журналисти. Според него последните действия на Северна Корея представляват нов етап в заплахите на КНДР.

Президентът Тръмп каза, че САЩ са 100 % заедно с Япония и поиска да предам думите му на японския народ“, каза още Абе. Той подчерта, че желае да продължи сътрудничеството с Вашингтон и Сеул.

Вчера Северна Корея извърши изстрелване на четири балистични ракети. Това е втори подобен тест с балистични ракети от началото на годината от страна на КНДР. Три от ракетите са прелетели около 1000 км. и са паднали в изключителната икономическа зона на Япония. По-рано севернокорейската агенция ЦТАК съобщи, позовавайки се на властите в Пхенян, че целта на този тест е било да се отработи евентуален ракетен удар срещу американски военни обекти на територията на Япония.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама