Костова и Каратанчева започнаха с успех квалификациите за Индиън Уелс

09:18, 07 мар 17 / Спорт 25 188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българските тенисистки Елица Костова и Сесил Каратанчева преодоляха първия кръг на квалификациите за силния турнир в Индиън Уелс с награден фонд 7,6 милиона долара. Това информира БГНЕС.

Костова успя да спечели тежък мач срещу 4-та поставена китайка Ин-Ин Дуан с 6-7(5), 6-3, 6-3 за 2 часа и 10 минути игра. С тази победа Костова си уреди среща с опитната италианка Франческа Скиавоне, която отстрани украинката Катерина Козлова. Сесил Каратанчева също имаше трудно препятствие - втората поставена в схемата Карин Витхьофт, но успя да се справи с германката сравнително бързо и да спечели с 6-4, 6-3 за час и 22 минути. За Каратанчева предстои двубой срещу Анет Контавеит от Финландия. Третата българска представителка в квалификациите - Виктория Томова, загуби от Мариана Дуке-Мариньо с 2-6, 2-6.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова започва направо от основната схема и ще се изправи срещу швейцарката Белинда Бенчич в първия кръг. При мъжете Григор Димитров ще е поставен под номер 13 в основната схема, като жребият за надпреварата ще се тегли по-късно тази седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама