Роджър Федерер: На всички им е писнало да съветват Кирьос и Томич

10:48, 07 мар 17 / Спорт 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всеки има съвет, който да даде на младите австралийски тенис звезди Ник Кирьос и Бърнард Томич, но Роджър Федерер не е един от тях. Носителят на 18 титли от Големия шлем коментира темата в Дубай, където във втория кръг бе елиминиран от руския квалификант Евгени Донски. Швейцарецът смята, че всички са уморени от това да дават препоръки на двамата тенисисти. Това информира БГНЕС.

"Не искам да коментирам, защото и двамата имат достатъчно брой хора около себе си, които да им казват какво да правят и какво да не правят. Убеден съм, че всеки е уморен и му е писнало от това.

Има голяма група от тенисисти, които идват в следващото тенис поколение. Хубавото е, че АТП действително ги насърчава да повишават нивото си на игра".

„Аз също трябваше да уча в началото. Новите играчи също трябва да го правят. Те трябва да намерят себе си, да избират точно на кой турнир да участват, както и на колко точно да се явяват", заяви още Маестрото.

"Това е постоянно еволюция, като те трябва да правят нещата правилно. Коментирал съм го достатъчно пъти с толкова много състезатели и може би ще го направя отново и за в бъдеще. Сега не е най-подходящото време да го правя отново", сподели швейцарецът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама