Задържаха група за грабеж на магистрала "Тракия"

11:56, 07 мар 17 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъже от Варна и Добрич са задържани за побой и грабеж на автомагистрала „Тракия“, съобщиха от полицията.

На 4 март във Второ районно полицейско управление в Стара Загора е получено съобщение от 35- годишен мъж от град Айтос, затова че на същата дата, около 09.30 часа, на уширение на автомагистрала "Тракия", километър 200, в посока София, където е спрял за почивка, неизвестни лица с маски на лицата,  пътуващи в няколко автомобила, са нанесли побой на него и на други двама мъже, на 35 г. и на 32 г., също от Айтос.

При оттеглянето си извършителите са отнели от потърпевшите горнища на анцузи, заедно с намиращи се в тях документи и дебитни карти. Взломено е и предното панорамно стъкло на автомобила, с който са пътували. В резултат на нанесените удари тримата мъже са получили контузни рани в областта на главите и по телата, а единият от тях е получил фрактура на лявата ръка, в областта на китката. Откарани са в Центъра за спешна помощ в Стара Загора, където са обслужени амбулаторно и са освободени за домашно лечение.

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за гробиж.

Полицаите незабавно започнали издирване, при което в 21.30 часа на същия ден, на автомагистрала „Тракия“,  километър 185, в посока  Бургас, са спрени за проверка лек автомобил “Опел Астра“, управляван от А. Д., на 30 г. и пътници – Г. А., на 19 г., С. И. на 22 г., Н. Г., на 20 г. и Д. Д., на 18 г., всички от Варна, и лек автомобил  “Ауди А3“, управляван от Г. Г., на 25 г., и пътници В. Д., на 25 г.,  Х. И., на 40 г., тримата от  Варна, и В. В.,  на 23 г. от  Добрич. 

Извършени са претърсване и изземване, в двата автомобила, при които са намерени и иззети вещи, предмет на извършеното по-рано през деня престъпление, както и дървени и метални палки, текстилни маски с отвори за очите и др.

 Деветимата мъже са задържани за срок до 24 часа. На Г. Г. е повдигнато обвинение за гробеж, а спрямо А. Д., за когото е установено, че е управлявал лекия автомобил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис, е образувано досъдебно производство.

Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама