Тайсън Фюри планира завръщане на ринга през май

11:56, 07 мар 17 / Спорт 25 223 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри обяви, че планира да се завърне на ринга на 13 май. Британският боксьор е с отнет лиценз за неопределено време докато местната боксова федерация провежда разследване около случая с употребата на допинг. Това информира БГНЕС.

За последно Фюри се би в края на 2015-та година, когато победи действащия шампион Владимир Кличко и взе поясите му. В последствие 28-годишният британец на два пъти отменяше реванша срещу украинеца, като в крайна сметка стана ясно, че той е дал положителна допинг проба. Малко след това Фюри си призна, че е взимал кокаин, за да се бори с депресия. Той загуби шампионските си пояси, а боксовият му лиценз бе отнет за неопределено време.

Миналата вечер обаче Фюри съобщи в Туитър, че планира завръщане на ринга за 13 май, като вече работи върху избора на своя опонент. "Момчета, пазете поясите ми топли, защото идвам да си ги взема. Който ги държи - идвам за теб", написа британецът в социалната мрежа. От Британската боксова федерация съобщиха за BBC, че Фюри все още е със спрени права и ще трябва да се яви пред комисия, за да бъде решено дали има право да се бие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама