Общината засилва контрола си върху "Екоравновесие"

14:15, 07 мар 17 25 574 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Промяна в правилника за дейността на общинското предприятие "Екоравновесие", която засилва контрола на кмета Йорданка Фандъкова и на зам.-кмета по екология, подготвя Столична община. Проектът все още не е минал за дебат през комисиите на Столичния общински съвет.  Вероятно зам.-кметът Йоанна Христова, която е автор на промените, все още не е изчистила окончателната им редакция, защото разглеждането им падна от дневния ред на последното заседание на комисията по околна среда.

  "Промяната е продиктувана от предписанията на дирекция "Вътрешен одит", която извърши проверка на предприятието през 2016 г. Тя е свързана с това кой има право да утвърждава  вътрешните правила на ОП "Екоравновесие", обясни пред Topnovini.bg директорът му Веселин Асенов и допълни, че това ще означава повече контрол от страна на Столична община върху дейността на фирмата и главно върху работата на директора й.   

Докладът на одиторите съдържа 6 препоръки специално към ръководството на "Екоравновесие". Съобразявайки се с тях, от Столична община предлагат директорът на "Екоравновесие" да съгласува вътрешните правила за дейността на предприятието със зам.-кмета по екология Йоанна Христова, с шефа на дирекция "Околна среда и с кмета Фандъкова. Пак с тях ще съобразява и дейността на фирмата и работата по сключените договори. 

Очаква се промените в правилника за работа на "Екоравновесие" да влязат в дневния ред на следващото заседание на Общинския съвет.   

Днес директорът на предприятието Веселин Асенов направи отчет за дейността му за първите два месеца на тази година. Изразходваните средства за този период възлизат на 272 191 лева. От тях за януари  са похарчени 132 531 лева, а за февруари - 139 660 лева.

 "В  тези суми  влизат средства за закупуване на ветеринарно-медицински консумативи и лекарства за настанените в приютите кучета, храна за тях, за външни услуги (поддръжка на трафопоста в приюта в Горни Богров, сметоизвозване, текущо почистване на на изгребни ями, поддръжка на компютрите и видеонаблюдението и др)., за заплати и осигуровки на служителите", обяви Веселин Асенов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама