ВСС преизбра Радостин Радков за председател на Административен съд София

14:26, 07 мар 17 25 1181 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет преизбра днес, председателя на Административен съд София – град (АССГ) съдия Радостин Радков за втори 5-годишен мандат, съобщиха от ВСС. Това информира БГНЕС.

В експозето си пред колегията той изтъкна, че се кандидатира отново за поста ръководител на най-големия административен съд в страната, защото е получил доверие както от съдиите, така и от съдебните служители в АССГ. В подробна концепция съдията Радков беше отчел досегашната си работа и набелязал основните си приоритети, ако бъде преизбран. Пред членовете на ВСС той изложи вижданията си за по-нататъшната дейност и развитието на съда – от проблема със свръхнатовареността на съдиите до все по-тясната и непригодна сграда, в която се намира.

На заседанието на съдийската колегия бяха изказани само положителни мнения за Радостин Радков. Отговорите на въпросите, които му бяха зададени от членове на ВСС, очевидно ги удовлетвориха. Представянето на кандидата, обсъждането и гласуването приключиха за един час.

Всички съдебни служители от АССГ посрещнаха с аплодисменти новия си стар шеф Радков във фоайето на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама