Агенцията по заетостта организира EURES информационни дни в Плевен и Никопол

14:33, 07 мар 17 25 328 Шрифт:
Автор:

EURES информационни дни, организирани от Агенцията по заетостта, ще се проведат в Плевен и Никопол през месец март. Те се реализират в цялата страна по проект “Национална EURES мрежа” и Плана за действие на Агенцията по заетостта по EURES.

Целта на срещите е търсещите работа, които са без регистрация в бюрата по труда или учащи, да бъдат запознати с основните цели и дейности на EURES мрежата, с EURES портала и възможностите за работа, които той предлага, както и с начините за кандидатстване за работа в страните от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство.

В Плевен и Никопол срещите ще се проведат на 27 и  29 март.

От началото на своето функциониране през 1994 г. EURES действа като мрежа за сътрудничество между Европейската комисия, обществените служби по заетост (ОСЗ) в страните от Европейското икономическо пространство (28-те страни-членки на Европейския Съюз/ЕС/, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн) и Конфедерация Швейцария. Целта на сътрудничеството между комисията и обществените служби за заетост  е  предоставяне на информация, консултация и наемане или устройване на работа в полза на работниците и работодателите, както и на всеки един гражданин на съюза, който желае да се възползва от принципа на свободно движение на работниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама