Седларски връчи сключените договори по процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“

14:48, 07 мар 17 25 224 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Днес връчваме първите сключени 135 договора с обща стойност на безвъзмездната финансова помощ 34 287 402 лева“. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски, който връчи на официална церемония сключените договори по процедура „Развитие на управленския капацитет и растеж на МСП“ на ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. /ОПИК/, съобщиха от Министерството на икономиката, информира БГНЕС.

Министър Седларски посочи, че интересът към процедурата е бил изключително висок, като одобрени за финансиране по нея са 239 кандидати, сред 608 подадени проектни предложения, които ще получат безвъзмездна финансова помощ, възлизаща на 58 661 815 лева,.

„Тази процедура дава възможност на фирмите да въвеждат добри съвременни практики, да могат да сертифицират системите си за управление на качеството, както и да въвеждат такива управленски информационни системи, с които да се доближат до световните стандарти. По този начин ще могат да разчитат на качествена информация при взимането на решения“, изтъкна министър Седларски.

Главният директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" Ивелина Пенева посочи, че с всяка една процедура управляващият орган се доближава до междинните цели на програмата. „Основна наша цел е да работим добре и да работим в срок, както и да има удовлетворение от бизнеса“, каза още тя. Ивелина Пенева обяви, че за бенефициентите по процедурата ще бъде организирано и обучение, на което ще бъдат дадени разяснения.Тя информира, че по програмата в момента има още две отворени процедури за кандидатстване - за развитието на клъстери и за енергийна ефективност за големи предприятия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама