До 15 март желаещите за главен архитект на Пловдив подават документи 

15:56, 07 мар 17 25 263 Шрифт:
Автор:

От днес до 15-и март включително е срокът, в който желаещите могат да подават документи за длъжността „главен архитект“ на Община Пловдив. Това са първичните документи, с които кандидатите показват своите компетенции“, обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

След като приключи този първи етап по набиране на желаещи конкурсът ще продължи с изработването на концепция на тема: „Концепция за развитие на инструментите на градско планиране за управление на проблемите на град Пловдив при взимане на краткосрочни решения в условията на неконфликтност с целите на дългосрочното планиране.“

„Дано максимален брой кандидати да се подготвят за нея, за което е необходимо те да са наясно с текущите планове на града, със стратегиите за развитие до момента. Срокът за изработването й ще бъде 1 месец“, обясни още кметът. Той изрази надежда, че ще бъде избран най-подходящият главен архитект със съответното мащабно мислене и съзнание.

„Пловдив е уникален град, бързоразвиващ се, с доста предизвикателства – топография, транспортна задачи, които трябва да бъдат решени, комуникация между града и индустриалните зони, заобикалящи населени места, културна инфраструктура, в контекста на Европейска столица на културата 2019“, уточни кметът Иван Тотев. Според изискванията и критериите участниците трябва да имат завършена магистърска степен, минимум 4 години опит по специалността или ранг III младши.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама