Главен комисар Ивайло Спиридонов: Взаимодействието между полиция и прокуратура е на завидно ниво в ОДМВР-Разград

17:22, 07 мар 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добрата стиковка с органите на прокуратурата и съда е начинът да се противодейства на конвенционалната престъпност. Това е казал директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов, който присъствал на годишния отчет-анализ за дейността на ОДМВР-Разград, съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Като недостатъчна представителят на ръководството на МВР окачествил работата по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. „Тази престъпност е латентна, ако не се търси, няма как да се намери”, подчертал главен комисар Спиридонов. Той посъветвал да се използват ресурсите на Охранителна полиция за по-ефективно наблюдение на криминалния контингент дори във връзка с предстоящите на 26 март парламентарни избори.

Изключително добра оценка за дейността на ОДМВР-Разград са дали присъстващите на отчет-анализа прокурори Емилиян Грънчаров, Тихомир Тодоров и Любомир Георгиев.   

Комисар Мирослав Маринов – заместник директор на ОДМВР-Разград отчел, че през изминалата година са предприети мерки по изпълнение на дейностите по приоритетите и програмите на МВР. В структурата на регистрираната престъпност няма съществени изменения, като за региона доминиращи остават престъпленията против собствеността – 45,68% от общо регистрираните криминални престъпления . Разкрити са 202 от общо 382 регистрирани кражби, спрямо 238 за 2015 г. Нивото на разкриваемост е 52,88%, или с 3,6 пункта по-високо от 2015 г., когато разкриваемостта е била 49,28%, посочват още от Областната дирекция на МВР в Разград.

 През 2016 г. във връзка с регистрираните икономически престъпления от служителите по противодействие на икономическата престъпност са установени щети общо в размер на 2 167 313 лева. В резултат на проведените от служители на ОДМВР-Разград специализирани полицейски операции са установени и иззети 11 840 къса цигари и 30,78 кг. нарязан тютюн.

По статистически данни от общо 1359 регистрирани престъпления в региона са разкрити 887 или 65,27%, като в сравнение със 2015 г. процентът на разкриваемост е нарастнал с 10,02%. През отчетния период са разкрити и 293 престъпления (153 по криминална линия и 140 по икономическа линия), регистрирани през минал период, допълват от ОД на МВР в Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама