Дипломира се Випуск 2016 на Химическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“

06:50, 11 мар 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

78 бакалаври и 66 магистри от Химическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. Промоцията на абсолвентите ще се състои от 10:30 ч. в Спортната зала на висшето училище на бул. „България” № 236А. Към дипломираните бакалаври и магистри с приветствия ще се обърнат ректорското и деканско ръководство, както и представители на „БИОВЕТ“ АД, Пещера .

Сред завършващите бакалаври има 13 отличници. Първенец на випуска е Миглена Златкова Аладжова от специалност „Медицинска химия“ с успех 5,99. Четирима са пълните отличници от общо 6-те магистърски програми.

„Изпращаме с гордост поредния випуск химици. Убеден съм, че те ще  допринесат за утвърждаването на престижа на Химическия факултет и ще оправдаят нарастващото доверие на работодателите към нашите кадри“, заяви деканът на факултета доц. ВеселинКметов.

Той подчерта, че дипломантите са много добре подготвени специалисти в професионално направление, в което ученето е трудно, а професията – изключително отговорна. „Пожелаваме им решимост и дръзновение в преодоляване на трудностите в живота, радост и щастие от успехите, здраве и късмет в семейството. Нека останат съпричастни към факултета и дано скоро да ни гостуват в обновена сграда на Химическия факултет“ – пожела  Кметов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама