Синът на Мохамед Али бе отново задържан на американско летище

03:54, 11 мар 17 / Свят 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Синът на боксовата легенда Мохамед Али отново е бил задържан и разпитван от имиграционните служби на американско летище заради арабското си име. Този път във Вашингтон. Това информира БГНЕС.

За 44-годишния Мохамед Али-младши, който е роден във Филаделфия, има американски паспорт и няма криминално досие, това е второ задържане в рамките на 1 месец.

Предишният път той бе задържан на летището във Флорида на връщане от Ямайка и разпитван в продължение на часове. Според неговия адвокат и приятел Крис Манчини властите не са спрели да го питат дали изповядва ислям и ако не - откъде тогава е името му. С него е била задържана и майка му Калила Камачо-Али – втората съпруга на боксьора. Тя обаче е била освободена, след като беше показала своя снимка с Мохамед Али.

Мохамед Али, един от емблематичните за 20 век спортни герои, почина след дълга битка с болестта на Паркинсон на 3 юни 2016 г. на 74-годишна възраст.

Макар че е от Луисвил и рожденото му име е Касиус Клей, той го променя след приемането на мюсюлманската вяра. Али има четири брака, 7 дъщери и двама сина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама