В Пловдив започва месец на денталното и оралното здраве

06:55, 12 мар 17 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В продължение на четири поредни седмици от 15 март, всяка сряда специалисти от клиника „Медикус Алфа“  ще преглеждат безплатно пациенти, които имат недиагностицирани оплаквания или съмнения за заболявания на устната кухина. В прегледа е включена Велскоп(флуоресцентна) диагностика – съвременен метод за ранно откриване на злокачествени изменения в устата, който у нас се прилага единствено в

Всички преминали пациенти ще получат също подробна консултация относно зъбния си статус и възможностите за лечение.  Прегледът ще става след предварително записване на тел 032 634 463 или на регистратура на клиниката. Не е необходимо направление.

Вече Близо 600 пациенти са прегледани по програмата за профилактика на рака на устата на клиника „Медикус Алфа“, в от тях 24 е предотвратено развитието на рак. За 2 години по програмата за ранна диагностика на рака на устната кухина са прегледани 582 пациента. От тях 64 са пожелали профилактичен преглед без да са имали конкретни оплаквания. Останалите са потърсили консултация заради вече съществуваща симптоматика.

Прегледите се извършват по протокол, изработен от специалистите на клиника „Медикус Алфа“, който включва подробна анамнеза, прецизен екстра- и интраорален преглед и апаратно изследване с Велскоп - флуоресцентна диагностика. След анализ на резултатите се преценява необходимостта от допълнителни изследвания и биопсия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама