74 бебета са родени в област Разград от началото на годината

06:55, 12 мар 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По данни на Информационната система за ражданията към Министерството на здравеопазването, броят на новородените от началото на годината в област Разград е 74. Водач в класацията е София - столица със 2108 новородени, следват Пловдив с 920 родени бебета, Варна със 704 и Бургас с 496 новородени. Най-ниска раждаемост е отчетена в област Видин, където са родени само 67 пеленачета.

Статистиката показва, че с всяка изминала година раждаемостта в Лудогорието намалява. Според изнесените данни за същия период на миналата година в региона са проплакали 98 бебета, а броят на новородените от началото на януари до 11 март 2015 година е 92.

От началото на март до момента в областта са проплакали шест пеленачета. Броят им е с 13 по-малко, отколкото през същия месец на миналата година, а спадът спрямо същия период на 2015 година е със 7, сочи справката.

Сред причините за ниската раждаемост в областта е това, че голямата част от бъдещите майки избират да раждат в болниците в съседните градове, отчитат здравните експерти.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама