Дилма Русеф: Демокрацията беше атакувана от паразити

08:54, 12 мар 17 / Свят 25 174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русеф, която бе свалена от власт преди седем месеца, каза, че демокрацията на Бразилия е била „атакувана от паразити“ и настоя, че на народа му трябва доказан вече пазител на демократични процес.

„Възможността Лула отново да бъде кандидат за президент е от жизненоважно значение в този момент," коментира тя пред репортери в рамките на филмовия фестивал в Женева, фокусиран върху човешките права.

Според скорошно проучване на общественото мнение предшественикът на Русеф има големи шансове да победи в кандидатпрезидентската надпревара през 2018 г., въпреки обвиненията срещу него по аферата с нефтодобивната компания „Петробрас“.

"Лула управляваше в период, когато всички медии бяха срещу него и имаше редица опити да за арест и присъда", заяви Дилма Русеф и посочи, че въпреки това той остава на върха на всички проучвания на общественото мнение.

Настоящият президент Мишел Темер е получил малко над 10% подкрепа при социологическото изследвания миналия месец.

Темер служи като вицепрезидент при Русеф, която бе свалена чрез импийчмънт заради обвинения в незаконно манипулиране на правителствени сметки. Тя отрича тези твърдения и ги нарича „политически мотивиран преврат“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама