Тръмп: Правим голям напредък със здравеопазването

10:12, 12 мар 17 / Свят 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Правим голям напредък със здравеопазването. Републиканците идват, за да свършат работа!“, написа държавният глава в Туитър. Съобщават от АФП.

Вчера той имаше среща с високопоставени съветници в своя голф клуб във Вирджиния. Пред репортери Тръмп сподели, че е прекарал голяма част от деня в плануване на стратегии за „основен ремонт“ на здравеопазването.

Малко по-рано вицепрезидентът Майк Пенс също говори срещу политиката на Обама в сектора. "Налице са сърцераздирателни факти: днес американците плащат 3000 долара повече за здравно осигуряване от деня, в който беше подписан закона“, каза Пенс пред журналисти в Луисвил.

„Само през миналата година разходите за здраве скочиха с 25 на сто, а милиони граждани изгубиха своите осигуровки и лекари“, допълни той. "Отиваме се да дадем на американците по-голям избор“, заяви Пенс.

Известната здравна реформа на Обама или Закон за достъпната грижа, наричана и "Обамакеър", осигурява здравни услуги за 20 млн. американци, като по този начин довежда броя на здравно неосигурени лица до рекордно ниски стойности. В същото време програмата предизвика покачване на цените на здравните застраховки сред редица обществени групи. Законът беше приет през 2010 г. с гласовете на демократите, които тогава имаха мнозинство в Конгреса.

Според критиците на Тръмп отмяната на стария закон ще създаде икономическа пропаст в САЩ и ще намали здравните субсидии, които отиват за бедните.

Отмяната на „Обамакеър“ бе едно от основните предизборни обещания на Доналд Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама