Дейвид Дейвис: Законопроектът за Брекзит трябва да остане непроменен

10:49, 12 мар 17 / Свят 25 216 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повод за изказването му е предстоящото заседание на Камарата на общините утре, в рамките на което документът ще бъде обсъден. Депутатите предлагат две промени на проекта – едната е за гарантиране правата на гражданите на ЕС във Великобритания след напускането, а втората ще се обсъжда като подкрепа за споразумение с Камарата на лордовете.

Ако те одобрят законопроекта без повече изменения, премиерът Тереза Мей може да задейства член 50 от Лисабонския договор за излизане от ЕС още във вторник.

Промените бяха предложени миналата седмица от Камарата на лордовете, които поискаха „защита за правата на гражданите на ЕС, които живеят във Великобритания, както и писмена гаранция, че парламентът ще има глас в окончателното споразумение“.

Тереза Мей, която обеща да стартира процедурата по излизане от Съюза до края на март, многократно е заявявала, че да няма сделка е по-добре, отколкото да има лоша сделка.

В същото време влиятелна комисия от депутати заяви, че съществува реална възможност разговорите утре да приключат без консенсус и призова министрите да изготвят план, ако такъв няма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама