Леви формации организираха протест в Атина в защита на мигрантите

08:15, 19 мар 17 / Свят 25 177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 2000 души се събраха в гръцката столица Атина на протест с искане да бъде премахнато миналогодишното споразумение между Брюксел и Турция за мигрантите, информира БГНЕС.

Това споразумение рязко намали мигрантската вълна от Турция към страните от Западна Европа по.нар. "Балкански маршрут". "Да премахнем това срамно споразумение между ЕС и Турция" пишеше на един от плакатите по време на протеста.

Участниците минаха по централните улици на Атина и се отправиха към сградата на представителството на ЕК в града, която се намира недалеч от парламента.

Протестът бе организиран от леви и крайно леви формации, а в него участваха и мигранти. Повечето от тях бяха от Афганистан и Сирия.

АФП припомня, че споразумеунието бе подписано на 18-ти март миналата година и доведе до намаляване на мигрантската вълна, по-специално от Сирия, Ирак и Афганистан. Турция обеща да спре мигрантската вълна в замяна на финансова помощ от Европа, безвизов режим за турските граждани и ускоряване на предприсъединителните преговори за членство в ЕС. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама