Еманюел Макрон поиска възстановяване на военната служба

08:42, 19 мар 17 / Свят 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

39-годишният независим кандидат за президент на Франция Еманюел Макрон призова за възстановяване на всеобщата военна повинност за близо 600 000 младежи всяка година, информира АПФ, цитира БГНЕС.

Това се налага, защото светът навлиза в епоха на нестабилност, сравнима с десетилетията на студената война, подчерта Макрон. Задължителната повинност ще обхваща всички френски граждани на възраст между 18 и 21 години за срок от 1 месец. Кратката им служба ще бъде в редиците на армията и жандармерията, поясни Еманюел Макрон.

Военната служба е много вероятно да се върне 16 години след замяната ѝ с професионална армия, защото за същото призовава и лидерката на националистите Марин Льо Пен.

Общо 11 са одобрените кандидати за предстоящите президентски избори във Франция. Тъй като не се очаква абсолютно мнозинство сред гласовете на гражданите, балотажът е предварително планиран.

Сред най-популярните кандидати за президентския стол в Париж са крайнодесният лидер Марин Льо Пен, центристкият кандидат Емануел Макрон, републиканският кандидат Франсоа Фийон, Беноа Амон от Социалистическата партия и подкрепеният от Комунистическата партия Жан-Люк Меленшон.

Според последните социологически проучвания Марин льо Пен получава най-голяма подкрепа - 26%, следвана с 25% от Макрон, а трети с 19.5% е разследваният кандидат на десницата Франсоа Фийон. Изборите във Франция са на 23 април и 7 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама