Рекс Тилърсън: Тръмп очаква с нетърпение президента на Китай

10:06, 19 мар 17 / Свят 25 197 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви по време на срещата си с китайския президент Си Цзинпин, че Доналд Тръмп с нетърпение очаква посещение от азиатската страна във Вашингтон. Това информира БГНЕС.

Тилърсън и Цзинпин обсъдиха редица важни въпроси, сред които насърчаване на разбирателството между двете държави. Двамата изразиха радост от напредъка в дипломатическите връзки между тях, предаде ВВС.

"Отношенията между Китай и САЩ могат да бъдат само приятелски. Изразявам своята благодарност за това", каза държавният глава на Китай. Той добави, че няколко пъти е разговарял с американския си колега и очаква нова ера на конструктивно развитие.

Рекс Тилърсън проведе срещи в събота с китайския си колега Ван И, а също с члена на Държавния съвет Ян Цзечи. На съвместния брифинг на външните министри на двете страни бе обявено, че Пекин и Вашингтон са започнали подготовка за среща между Си Цзинпин и Доналд Трамп.

Междувременно не се спомена за засягането на спорни въпроси като ракетната и ядрена програма на Северна Корея или статута на Тайван, за който Китай претендира за собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама